Ekipna europska bronca u judu za hrvatske kadetkinje

4. srpnja 2016.
Komentari isključeni
789 Pregleda

Nakon dva dana pojedinačnih borbi na Europskom kadetskom prvenstvu u judu u Finskoj, jučer, posljednjeg dana natjecanja, održano je i ekipno natjecanje na kojemu je hrvatska judo vrsta u ženskoj kadetskoj konkurenciji osvojila brončanu medalju. U borbi za broncu suprotstavile su im se prošlogodišnje prvakinje Europe, reprezentacija Rusije. U vrlo tijesnom meču Hrvatska je vratila Rusiji za poraz prošlogodišnjem finalu i slavila s 3:2 u pobjedama. Hrvatska je u prvom kolu bila slobodna, a nakon pobjede protiv Mađarske (3-2), hrvatske judašice su u polufinalu išle na vrlo jako Srbiju te izgubile (0-5). Nastupilo je 14 ženskih reprezentacija, a članice hrvatske izabrane vrste bile su i Lorena Štengl i Helena Vuković (na gornjoj slici treća i četvrta s desna).

Djevojke su pokazale veliko zajedništvo i sposobnost da se psihički dignu nakon poraza u polufinalu. Dodatnu snagu su dobile s tribina jer su ostali reprezentativci i članovi tima u potpunosti nadglasali Ruse. Sve smo morali “zaraditi”, svaka članica tima, i zato je njihova bronca i pobjeda 3-2 još veća – zadovoljno je rekao izbornik Ilić.

3 (1024 x 1820)

Lorena i Helena s trenerom Matijom Frlićem

Marcel Škalec, Lorena Štengl i Helena Vuković iz Judo kluba Profectus Samobor pokazali da im je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Nakon pojedinačne brončane medalje za Helenu Vuković, i s ovom broncu u ekipnom dijelu, “profectusovci” su vrlo zadovoljni nastupom svojih kadeta na Europskom prvenstvu.

Vladimir Vuković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.