Rudarska greblica na Dolcu

30. lipnja 2016.
Komentari isključeni
1.108 Pregleda

Kulturno-umjetničko društvo Oštrc jučer je na konferenciji za novinare na Dolcu prezentiralo i pripremu rudarske greblice. Od 1985. godine, kada je manifestacija prvi put organizirana, namirnice za taj kolač, a to su sir, vrhnje, orasi i blitva, i nabavljaju se na našim tržnicama. Uz greblicu, pozvali su sve Zagrepčane da u subotu i nedjelju dođu u Rude na 31. Dane rudarske greblice.

U subotu poslijepodne, od 16 sati, ispred Rudnika sveta Barbara održat će se Dječja greblica, a od 21 sat na istom mjestu uslijedit će program pod nazivom “Greblica pri rudniku” gdje su glavne zvijezde Singrlice koje slave 10 godina svog i više nego uspješnog rada.

Prvi dio nedjeljnog programa počinje od 12 sati ponovno kod Rudnika. Razlog za dolazak u Rude bit će drugi po redu Gastro-vinski susreti. Program kod Rudnika traje do 17 sati, nakon čega se seli na rukometno igralište u centru Ruda. Tamo će od 17 do 18 sati okupljene zabavljati tamburaški sastavi Bandersolj i Zlatne godine, a od 18 sati slijede međužupanijski folklorni susreti uz nastupe sedam KUD-ova. Za kraj zabavnog programa zasvirat će i zapjevati grupa Loco.

(foto: Turistička zajednica grada Samobora)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.