Ani Lenard županijska nagrada za doprinos ugledu Županije u svijetu

30. lipnja 2016.
Komentari isključeni
1.646 Pregleda

Županijska skupština Zagrebačke županije odlučila je danas o dodjeli javnih priznanja Zagrebačke županije koje će se dobitnicima uručiti na svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke županije u petak, 15. srpnja.

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Pčelarskoj udruzi Lipa Jastrebarsko 1990., Mješovitom pjevačkom zboru Kulturno umjetničkog društva Ban Josip Jelačić, Udruzi Ivana Perkovca, paraolimpijki Mariji Horvačić i Obrtu za prijevoz i usluge Vlahovac. Nagradu Zagrebačke županije za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će učenik trećeg razreda Srednje škole Dugo Selo Marko Miroslav Bača koji je u 2015. godini osvojio prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će se poduzeću ŽE-MA d.o.o. koje već 20 godina uspješno posluje na domaćem i inozemnom tržištu, karate reprezentativki Ani Lenard koja je četiri puta proglašavana najboljom sportašicom Zagrebačke županije te poduzeću za proizvodnju predmeta iz plastičnih masa Ivanićplast d.o.o.

Na sjednici su prihvaćena izvješća o poslovanju trgovačkih društava u 2015. godini kojima je osnivač ili većinski vlasnik Zagrebačka županija. Sva trgovačka društva u prethodnoj godini poslovala su pozitivno.

Na Aktualnom satu vijećnike je, uz ostalo, zanimalo kolika je procijenjena šteta od posljedica elementarne nepogode uzrokovane mrazom koja je pogodila područje Zagrebačke županije početkom svibnja ove godine. -Štete su ogromne i iznose oko 101 milijun kuna. Najveće štete pretrpjeli su nasadi jagoda i bobičastog voća, osobito borovnica i aronija, te jabuka, grožđa, trešnji i oraha. Najveće štete zabilježene su na području Ivanić-Grada, Velike Gorice, Svetog Ivana Zeline i Križa – objasnila je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Gordana Županac.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.