Počelo uređenje zgrade za potrebe samoborskih vatrogasaca

27. lipnja 2016.
Komentari isključeni
895 Pregleda

Nakon desetljeća iščekivanja Javna vatrogasna postrojba grada Samobora krajem rujna ove godine trebala bi se preseliti na novu lokaciju u veće i adekvatnije prostore na području nekadašnje vojarne Taborec. Radovi na uređenju tih prostora počeli su danas, a otvorio ih je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak. “Iznimno sam sretan što nakon dugo čekanja napokon krećemo u realizaciju ovog, za Grad Samobor iznimno značajnog projekta. Time se posebno ulaže u sigurnost naših građana, jer vatrogascima radni prostor mora omogućavati brz izlazaki reakciju, a na ovaj način to će im biti i osigurano.“ – istakuno je gradonačelnik Beljak.

vatrogasci4 (757 x 568)

Vrijednost radova je preko 2,5 milijuna kuna, a dovršetak je planiran koncem rujna.
U ime vatrogasaca, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe našeg grada, Mladen Žitković zahvalio je gradonačelniku i njegovim suradnicima što vode brigu o vatrogastvu istaknuvši kako je ovaj projekt kruna svih dosadašnjih ulaganja.

vatrogasci2 (757 x 568)

Novi prostor namijenjen vatrogascima prostirat će se na preko 600 metara kvadratnih. U nekoliko mjeseci u postojećoj zgradi uredit će se garaže za sva vatrogasna vozila, uredski prostori, spremišta za vatrogasnu opremu, višenamjenski prostori i sve ostalo potrebno za još učinkovitije djelovanje. Izvođač radova je tvrtka KALA d.o.o. iz Cernika.

vatrogasci1 (757 x 568)

Istovremeno traju i radovi na uređenju Centra za mlade.

centar 1 (757 x 568)

Gradilište su danas obišli gradski čelnici, a ti bi radovi vrijedni 5 milijuna kuna završeni trebali biti koncem studenog.

centar 2

Tako će krajem ove godine u nekadašnjoj vojarni, uz dječji vrtić, Policijsku postaju Samobor, park za pse , skejt park i gradske vrtove, zaživjeti novi društveno korisni sadržaji. Još puno praznih hangara čeka na uređenje. Gradonačelnik Krešo Beljak rekao nam je je kako ima još puno planova da se i ti prostori privedu svrsi, no o tome će govoriti nekom drugom prilikom.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.