Foto. David Kodrić

Fešta od vatrometa “zapalila” Bundek

24. lipnja 2016.
Komentari isključeni
2.049 Pregleda

Od 17. do 19. lipnja na zagrebačkom Bundeku održan je 16. Međunarodni festival vatrometa, u besprijekornoj organizaciji najvatrometnije hrvatske tvrtke Mirnovec pirotehnike.

Željko Bebek u koncertnom zanosu / foto: David Kodrić

Željko Bebek u koncertnom zanosu / foto: David Kodrić

I dok su petak i subota protekli u idealnim vremenskim uvjetima za vatrometne spelancije, nedelja je donijela dosadnu i obilnu kišu, koja ipak nije pokvarila doživljaj tisućama raspoloženih gledatelja. Kroz vatrometni grad na Bundeku u tri festivalske večeri prodefiliralo je 50-tak tisuća ljubitelja vatrometa i dobre glazbe, a sudeći po ushićenom pljesku i ovacijama nakon svakog večernjeg vatrometa otišli su kućama prezadovoljni.

Crvena jabuka na vtarometnoj pozornici / foto: David Kodrić

Crvena jabuka na vtarometnoj pozornici / foto: David Kodrić

Najviše glasova publike dobio je pyro team Surex iz Poljske, drugo mjesto pripalo je domaćinima iz Mirnovec pirotehnike, a treći su bili vatrometni majstori iz talijanskog Scarpata. Njihovim predstavnicima zadnje festivalske večeri prigodno dizajnirane vatrometne plakete uručila je posebna izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Darinka Jug.

Osim veličanstvenih vatrometa publika je uživala i u sjajnim koncertima Kiće Slabinca, Željka Bebeka i Crvene jabuke.

Pobjednici festivala vatrometa za vrijeme dodjele plaketa

Pobjednici festivala vatrometa za vrijeme dodjele plaketa

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.