Dolores Ćosić s medaljama među seniorkama

22. lipnja 2016.
Komentari isključeni
2.134 Pregleda

Samoborska atletičarka Dolores Ćosić nastupila je prošloga tjedna na Otvorenom Prvenstvu Zagreba u seniorskoj konkurenciji i na 200 metara završila kao prvoplasirana. Treća je bila u skoku u dalj gdje je postavila novi osobni rekord na koji je čekala nekoliko godina.

Nekoliko dana kasnije odvijalo se Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, natjecanje na kojem nastupaju djevojčice rođene 1997. i 1998. godine. Dolores je rođena u prosincu 1999. tako da joj je konkurencija bila skoro 3 godine starija. No, plasmani su odlični: 3 treća mjesta na 100, 200 i 400 metara te peto mjesto za skok u dalj sa samo 2 centimetra zaostatka za trećim mjestom.

Dosadašnjom odličnom sezonom Dolores Ćosić je ponovno pozvana u sastav reprezentacije koja će otputovati 1. srpnja u Kruševac na mlađe juniorsko prvenstvo Balkana.

dolores okomita (1024 x 1365)

Njezin trener Ivan Kožul napominje da Dolores već dvije godine nema odrađene pripreme za sezonu i da je se konstatno “krpa” uz pomoć fizioterapeutkinje Petre Štajnkler i profesora s Kineziološkog fakulteta Gorana Markovića. -Njezina tjelesna građa jednostavno zahtijeva veliku pažnju većeg broja suradnika što u principu stvara tim trenera iz Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac i mene osobno, te tim fizioterapeuta, a s takvim se timom trenutačno mogu pohvaliti samo rijetki atletičari – kaže Ivan Kožul i dodaje: To je u principu i velik motiv i odgovornost da ovaj nesvakidašnji talent pokušamo očuvati zdravim i razviti sposobnosti prirodnom linijom razvoja. Rekao bih da idemo težim i dugačkim putem, a pritom maksimalno vjerujemo u pozitivan ishod – zaključuje Kožul.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.