Berba medalja za trkače iz Japetića

20. lipnja 2016.
Komentari isključeni
882 Pregleda

U Varaždinskim Toplicama održano je za vikend Prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju na duge staze, koje je ujedno bilo i utrka za Svjetsku rang listu za elitne kategorije. Od natjecatelja iz Orijentacijskog kluba Japetić u muškoj eliti slavio je Matija Razum, dok je Edi Ocvirk bio drugi. Kod žena je Mirja Pavić zauzela drugo mjesto iza natjecateljice iz Mađarske.

Na Prvenstvu Hrvatske na duge staze Orijentacijski klub Japetić osvojio je 11 medalja. Zlato se našlo oko vrata Rudija Markovića, Pie Ocvirk, Dominika Kirina, Eve Ocvirk, Ivana Pograca, Mirje Pavić i Matije Razuma. Srebro su osvojili Jelena Lesjak, Eva Magdić Govedarica, Sonja Lesjak i Edi Ocvirk.

Drugog dana Thermenland opena u Varaždinskim Toplicama održane su srednje staze za Kup Hrvatske i Svjetsku rang listu utrka za elitu. U muškoj eliti opet je pobijedio Matija Razum, ispred Edija Ocvirka. Branimir Pongrac i Frane Marković zauzeli su 5. i 6. mjesto. U ženskoj eliti Mirja Pavić osvojila je brončanu medalju iza dvije mađarske trkačice, dok je Kristina Krznar bila peta. U ostalim kategorijama Pia Ocvirk i Lino Legac bili su prvi, a Jelena i Sonja Lesjak druge. Dominik Kirin i Roko Puharić bili su drugi i treći.

Ovim natjecanjem završio je proljetni dio sezone u Hrvatskoj. Utrke se nastavljaju u rujnu. Reprezentativcima slijede velika europska i svjetska natjecanja tijekom ljeta, a neki članovi nastupat će i na većim višednevnim natjecanjima u regiji.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.