Otvoren prvi Park za pse

19. lipnja 2016.
Komentari isključeni
2.065 Pregleda

Iako je kiša jutros dijelom pokvarila, odnosno onemogućila otvorenje novouređenog Parka za pse bivšoj samoborskoj vojarni, uz Mirnovečku cestu, ipak su se, kada je kiša oslabila ili gotovo prestala, u Parku počeli okupljati vlasnici pasa. Uz gricke i sokove dočekala ih je i “pseća” torta.

2 (1024 x 768)

7 (1024 x 768)

Njihovi kućni ljubimci mogli su iskušati tamo postavljena igrala za pse, uz koja se nalaze držači za lajne, koševi za smeće te klupe za odmor vlasnika. Park je ograđen, kako bi psi mogli sigurno i neometano trčati i istraživati. Svi posjetitelji i ljubitelji životinja dobili su i prigodu upoznati nezbrinute pse, štićenike Udruge Rea. Upravo su njezini štićenici prvi iskušali nova igrala, a dali su sve od sebe da se u najboljem svjetlu pokažu posjetiteljima, s nadom da će osvojiti njihovo srce i možda dobiti novi dom. Najsretnija je među njima bila i najstarija od svih – Bella, koja danas slavi 13. rođendan, a za tortu i ostale poslastice kojima je počastila druge pse pobrinuli su se sponzori, Meradog, Josera, ProPlan, 8u1, Vau Torte i Pseći keksići by Ranka&Tanja.

Park za pse ograđen je još 2014. godine, a u njemu će, vjeruju u Gradu Samoboru i samoborskom Komunalcu, vladati red kakav vlasnici pasa i priželjkuju i za koji će se i sami zasigurno jednim dijelom pobrinuti.

6 (1024 x 768)

4 (1024 x 768)

Park za pse savršeno se uklopio u prostor nekadašnje vojarne, koja je danas poprimila potpuno novu, urbanu funkciju. Nalaze se ovdje i sportski tereni, koji uskoro kreću u nadogradnju, urbani vrtovi, nova zgrada policijske postaje i dječji vrtić, preuređena zgrada Energometana i prostori za udruge. Do kraja ove godine prostor će upotpuniti Centar za mlade koji je upravo u izgradnji te zgrada Javne vatrogasne postrojbe koja kreće u rekonstrukciju za nekoliko dana.

Nova igrala omogućili su sponzori ovog parka, a o njegovu funkcioniranju na prostoru od oko 4500 četvornih metara više ćemo govoriti u sutrašnjem radijskom Epicentru od 17 sati i 30 minuta.

5 (1024 x 768)

8 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.