“Igre u glini”

17. lipnja 2016.
Komentari isključeni
1.488 Pregleda

U keramičarskoj radionici koju već 22 godine vodi samoborska umjetnica i keramičarka Gizela Kovačić Ulle odgojene su mnoge generacije Samoboraca među kojima se puno njih odlučilo bar dijelom svog života i nastaviti baviti keramikom. Nova i vrlo mlada generacija učenika Gizele Kovačić Ulle, proistekla iz ovogodišnje radionice i potpomognuta već iskusnim majstorima ove umjetničke tehnike, priredila je sinoć u Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Samobor izložbu svojih uradaka pod zajedničkim nazivom “Igre u glini”. Glinom se i njezinim oblikovanjem ovaj put poigralo 54-ero autora, među kojima su velika većina predškolci ili školarci od 5 do 17 godina. Njihovo će majstorstvo tijekom cijeloga ljeta krasiti izloge samoborske knjižnice.

2 (1024 x 768)

6 (1024 x 768)

Kao i prethodnih godina i ove je izložba Samoborske keramičarske radionice posvećena jednoj umjetnici. To je ovaj put poznata hrvatska keramičarka, akademska slikarica, cijenjena umjetnica i pedagoginja Višnja Jelačić. -Njezina djela u keramici i porculanu bila su naša inspiracija za rad u glini – rekla je na otvorenju izložbe Gizela Kovačić Ulle – dodajući da posebnost i poetičnost radova Višnje Jelačić otkrivaju bogat stvaralački naboj, nadahnut čarobnom prirodom klijanja i rasta biljaka koje je doživljavala i interpretirala na svoj osebujan način.

13 (1024 x 768)

12 (1024 x 768)

Okupljenima u pretijesnoj Knjižnici obratila se i ravnateljica Mirjana Dimnjaković izrazivši zadovoljstvo višegodišnjom suradnjom s keramičarima. Dugogodišnja polaznica ove radionice Irena Šepl objasnila je svoje impresije o radu na ovu temu, a u programu otvorenja izložbe nastupio je uvijek uigrani i veseli Dječji zbor Smješak pod vodstvom profesorice Vesne Radinčić.

11 (1024 x 1365)

5 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.