Nadahnuta glazbena promenada

14. lipnja 2016.
Komentari isključeni
831 Pregleda

Camerata Cantilly priredila je pravo malo iznenađenje za sve one koji su se protekle nedjelje zatekli na Trgu Matice hrvatske. Bez puno najave i pompe, Ansambl je uspio okupiti zavidan broj slušatelja koji su s neskrivenim entuzijazmom popratili njihovu svirku. Promenadni koncert pokazao se kao pun pogodak, a prema reakcijama publike čini se da je to onaj segment kulturne ponude na otvorenom koji Samoboru najviše nedostaje. U inače meteorološki nestalnom vikendu, vrijeme se smilovalo u pravom trenutku omogućivši održavanje koncerta. Nekoliko Mozartovih arija, Krommerovih partita te Dvorakovih plesova bili su samo presjek onoga što nas dolazeće subote očekuje u franjevačkoj crkvi u Samoboru.

2 (1024 x 683)

Ovo je, pak, bio atraktivan izbor za događaj realiziran bez ikakvog ozvučenja i scenskih dodataka uobičajenih za Open Air prigode. Na kraju je ipak zahladilo, pa se na pozive publike za ponekim dodatkom nije odgovorilo. Oboa, glazbeni simbol aristokracije 18. stoljeća i “primadona” svakog orkestra, najosjetljivije je puhačko glazbalo. Da to nije slučaj, Cantilly-jevci bi izvukli još nekoliko dodataka jer su se – kako sami kažu – osjećali nadahnuto u ambijentu grada koji i sam nadahnjuje.

Mihael Paar

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.