Ljubica, Vraz, crvena jabuka i djeca

14. lipnja 2016.
Komentari isključeni
985 Pregleda

Samobor se ovih dana prisjeća slavnog ilirca Stanka Vraza, koji je ljubav svog života pronašao upravo u Samoboru. Svojoj Ljubici posvetio je Đulabije, a u spomen na njihovu ljubav u Samoboru već godinama se održava Festival ljubavne poezije “Vrazova Ljubica”.

Festival je počeo prošlog tjedna, a nastavljen je jutros dječjim programom u Prolazu hrvatskih pjesnika, pokraj župne crkve Svete Anastazije gdje je teta Vesna djeci iz Dječjeg vrtića Izvor upravo priča priču o Đulabijama, odnosno o crvenoj jabuci i ljubavi između Stanka Vraza i Julijane Cantilly.

2 (1024 x 768)

Program u Samoborskom muzeju u četvrtak od 18 sati donosi naziv “Gost (i) ona kod Vraza”. Riječ je o stihovima i glazbi za Ljubicu i Stanka koje će govoriti članovi Ogranka Matice hrvatske u Samoboru i njihovi prijatelji iz Slovenije. U petak u Galeriji Prica od 20 sati i 30 minuta Matija Dedić svirat će Arsena, a u subotu u čast Stanku Vrazu i njegovoj Ljubici brojna događanja bit će orgnizirana na središnjem samoborkom trgu, u Prolazu pjesnika te u Samoborskom muzeju, koji će ugostiti Lidiju Bajuk.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.