TS Samoborci – čuvari samoborskog glazbenog blaga

6. lipnja 2016.
Komentari isključeni
1.436 Pregleda

Koncert poznatih narodnih i zabavnih skladbi i samoborskih popevki priredili su u subotu navečer za svoje prijatelje, štovatelje i druge posjetitelje, članovi Tamburaškog sastava Samoborci. Okupili su ih u prekrasnom ambijentu Etno farme Mirnovec gdje su ih ovi veterani tamburaške glazbe dobro zabavili, raspjevali i prisjetili nekih dobrih starih vremena kada se živjelo opuštenije i veselije.

3 (1024 x 768)

12 (1024 x 768)

Samoborci na tamburama su Romana Mežnarić, Alen Bišćan, Vladimir Bošnjak, Damir Dimnjaković, Roman Gross, Vjeko Jakopec, Bojan Lindić, Tomislav Milek, Miroslav Šavar, Jurica Škiljan i Božidar Žibrat. U pjevačkom dijelu osnažili su ih također veterani u ovom poslu, Ančica Bošnjak Praunsperger, Đurđica Pleše Vujica, Marica Posilović, Franjo Sina Gluščić i Dinko Fratrić. A da bi svi skupa nakratko predahnuli pobrinuli su se njihovi gosti iz književnog odjela samoborskog ogranka Matice hrvatske, Vlasta Mažuranić, Zvonko Jurčević i Milan Žegarac Peharnik, koji su večer uz tambure oplemenili svojim uvijek rado slušanim recitacijama.

6 (1024 x 768)

9 (1024 x 768)

Koncert Tamburaškog sastava Samoborci pokazao je privrženost ovih iskusnih svirača njegovanju i očuvanju samoborske tradicije tamburaške glazbe koju je utemeljio maestro Željko Bradić. Nakon završetka gotovo dvosatnog glazbenog programa pretvorio se u druženje s dragim prijateljima.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.