Županijsko priznanje i čestitke Ani Lenard

25. svibnja 2016.
Komentari isključeni
840 Pregleda

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio karatašicu Anu Lenard. Hrvatska reprezentativka, članica Karate kluba Samobor, na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Francuskoj osvojila je srebrnu medalju u ekipnoj i brončanu u pojedinačnoj konkurenciji.

-Svaki put kad se vratim s nekog turnira kažem: “Bio je najteži”. Ali ovo prvenstvo, zaista, bilo je dosad najteže, posebno ekipni mečevi. Susrela sam se i sa svjetskom i s europskom prvakinjom, tako da do medalje stvarno nije bilo lako doći – komentirala je Ana. Zahvalila je Županiji na podršci, posebno financijskoj, koja omogućuje njezine nastupe na turnirima. -Potpora nam je iznimno bitna, jer bez odlaska na natjecanja, bez mogućnosti da se natječemo s najboljim sportašicama, nećemo napredovati. Natjecanja su sve teža i teža – dodala je Ana, za koju će vrhunac ovogodišnje sezone biti nastup na Svjetskom prvenstvu, u listopadu u Austriji.

Anin trener Davor Mrzak zahvalio je Županiji što cijeni rad sportaša, što im financijski pomaže. -Ana puno trenira i od nje svi puno očekujemo. No, moramo znati da su rezultati koje postiže i “izvan našeg dometa”. Usporedbe radi, kada se pripremamo za turnire, podatke o protivnicama tražimo po Internetu, analiziramo ih i slažemo taktiku, a primjerice Turci, u svome Savezu, imaju sedam zaposlenih analitičara, koji idu po natjecanjima, prate protivnike, analiziraju njihove dobre i loše strane. Ipak, uspijevamo i njima konkurirati – rekao je Mrzak.

3 (1024 x 683)

Župan je, uz podsjećanje na izdvajanja za sport od preko 6 i pol milijuna kuna, rekao da su sportaši ponos Županije i uzor mladima. -Za Anu smo još 2006. godine govorili da je naša najperspektivnija sportašica, što je osvajanjem medalja u proteklih deset godina i dokazala – rekao je župan Kožić. Županija je Anu nagradila s 10 tisuća kuna.

Boris Makarun, zamjenik predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije za prijema je rekao da Anini uspjesi potvrđuju pravilo da novac uložen u sport nije bačen novac. -Dapače, to je najbolja prezentacija Zagrebačke županije, ali i Republike Hrvatske – rekao je Makarun.

(www.zagrebacka-zupanija.hr)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.