“Samoborke” u Zadru

25. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.538 Pregleda

Od 19. do 22. svibnja u Zadru se održalo jubilarno,10. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova, na kojemu je sudjelovalo 18 zborova. Na natjecanju su sudjelovali amaterski pjevački zborovi koji su prošli selekciju programskog povjerenstva, iz Švedske, Latvije, Estonije, Poljske, Slovenije i Hrvatske. Zborovi su se natjecali za Zlatni, Srebrni i Brončani križić opatice Čike u kategorijama mješovitih, muških i ženskih zborova. Najbolji se nadmetao i za Veliku nagradu Grada Zadra u iznosu od 20 tisuća kuna koju su uvjerljivo odnijeli mladi pjevači Mješovitog zbora Muzičke gimnazije iz Stockholma.

U konkurenciji ženskih zborova iz Poljske, Švedske i Hrvatske natjecao se i Vokalni ansambl Samoborke. Zlatni križić opatice Čike dodijeljen je Ženskom zboru Muzičke gimnazije iz Stockholma s osvojenih 93,33 boda od mogućih 100. Srebrni križić opatice Čike zaslužile su hrvatske pjevačice iz Vokalnog ansambla Sakcinski iz Ivanca, a Brončani križić otišao je Vokalnom ansamblu Mara iz švedskog Göteborga. Vokalni ansambl Samoborke osvojile su peto mjesto i 80 bodova od mogućih 100 na koje su vrlo ponosne.

2 (1024 x 682)

Zadrani i njihovi gosti nisu imali prilike uživati samo u natjecateljskom dijelu programa veći i u promenadnim koncertima kojima se na Narodnom trgu i Forumu oduševljavali brojne prolaznike.

Sljedeće natjecanje zborova održat će se u svibnju 2018. godine.

Romina Škrtić Fabeković

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.