“Ferdići” ponovno zlatni u Osijeku

25. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.341 Pregleda

Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić osvojio je zlatnu plaketu Tambure Paje Kolarića na 39. Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe koji se ove godine održavao 21. i 22. svibnja u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

4 (1024 x 576)

Pod umjetničkim vodstvom dirigentice Petre Vojvodić, stručnom su se žiriju u sastavu: Sanja Drakulić, Davor Bobić, Zdravko Šljivac, Zlatko Farszky i Franjo Batorek, predstavili s tri skladbe. Izveli su praizvedbu Pripovjedni čardaš (T. Ranogajec), skladbu Vatromet (S. Leopold) i vokalno-instrumentalnu skladbu Da sem ti z lasima zvezala roke (R. Bosner, tekst: D. Britvić) uz vokalnu solisticu Ivu Piler.

3 (1024 x 576)

“Ferdići” s još 250 svirača na sceni HNK u Osijeku

Natjecali su se u kategoriji stariji tamburaški orkestri uz još šest orkestara iz Hrvatske i Srbije, a žiri je njihov nastup ocijenio s visokih 96,8 bodova što im je donijelo već sedmu uzastopnu zlatnu plaketu pod dirigentskom palicom profesorice Petre Vojvodić. Ovom, kao i svim prethodnim međunarodnim nagradama, “ferdići” su još jedanput dokazali da je Samobor grad vrhunskih glazbenika koji ne trpe prosječnost.

Valentina Mezdić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.