Najnovije
Od dječjeg fašnika preko SURLE do Bunkera (24. veljače 2020. 14:29)
Finale 194. Samoborskog fašnika! (24. veljače 2020. 14:13)
Nove medalje za mlade šahiste (24. veljače 2020. 11:45)
Iz Labina sa 6 medalja (24. veljače 2020. 11:22)
Dvostruko slavlje za Nevu Gojković (24. veljače 2020. 10:21)
Sedam odličja za Sakure (24. veljače 2020. 09:51)
13 sretnih medalja iz Labina (24. veljače 2020. 09:46)
Bronca za Niku Jelen (23. veljače 2020. 22:18)

Sa smećem sporazumno u Davor

24. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.269 Pregleda

Gradsko vijeće Samobora izglasalo je danas Sporazum o zajedničkoj provedbi mjera gospodarenja otpadom s Općinom Davor na čije se uređeno odlagalište neopasnog otpada “Baćanska” sada odvozi samoborski komunalni otpad po cijeni od 323 kune za tonu zajedno s prijevozom. To je nadomjestilo prije izglasanu uspostavu suradnje između gradova Samobora i Kutine nakon što je kutinsko gradsko vijeće tu točku skinulo s dnevnog reda svoje sjednice. Ovaj novi sporazum o zajedničkom zbrinjavanju otpada s Općinom Davor pokazao se i financijski dvostruko isplativijim od natječaja koji je bio raspisao Komunalac gdje je ponuđena cijena, koja je doduše predviđala i oporabu komunalnog otpada za daljnju upotrebu, iznosila 760 kuna po toni. No, kako u Hrvatskoj još nije profunkcionirala “burza otpada” ni ta oporaba nema svoj puni smisao.

9 (1024 x 768)

Ukupno procijenjena godišnja masa komunalnog otpada iz Samobora, koji će se, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, zbrinjavati u Davoru, iznosi oko 6500 tona. -Sadašnja cijena zbrinjavanja otpada za naše građane ostaje nepromijenjena – ustvrdio je još tijekom aktualnog sata zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, odgovarajući na pitanja vijećnice Anice Vraneković (HDZ), koja je iznijela zabrinutost građana s tim u vezi.

7 (1024 x 768)

Pri kraju današnje sjednice samoborski gradski vijećnici prihvatili su ponudu tvrtke Proenergy iz Zagreba, koja će se u sljedeće dvije godine skrbiti o električnoj energiji za javnu gradsku rasvjetu. Između 5 pristiglih ponuda u postupku javne nabave ova je, s iznosom od 3 milijuna i 327 tisuća kuna, bila najpovoljnija.

NOVE GRADSKE INVESTICIJE

Tvrtka Kala iz Cernika uredit će budući objekt Javne vatrogasne postrojbe na prostoru nekadašnje vojarne. Vrijednost povjerenog joj posla iznosi 2 milijuna i 246 tisuća kuna što je za skoro pola milijuna kuna više od planirane javna nabave, ali manje od preostalih 8 pristiglih ponuda. Između 6 ponuditelja izgradnje pješačko-biciklističke staze u Ulici Grada Wirgesa, od Zagrebačke pa do Ulice kralja Petra Krešimira IV., najnižu cijenu imala je tvrtka MB-Transgradnja iz Krapine. Ona će taj posao obaviti za 267 tisuća kuna. Na posljetku, samoborski je Hvar u konkurenciji 5 ponuditelja, dobio posao na rekonstrukciji Ulice Ljudevita Šmidhena u Samoboru. Vrijednost zahvata je milijun i 759 tisuća kuna. Sva tri projekta, zgrada Javne vatrogasne postrojbe, pješačko-biciklistička staza i rekonstrukcija Šmidhenove, financirat će se iz kreditnih sredstava.

6 (1024 x 768)

Skupštinska sjednica samoborskih vijećnika imala je, inače, svoj uobičajeni tijek. Nakon aktualnog sata u trajanju od 20-ak minuta, u kojemu su se pitanja odnosila na komunalnu izgradnju u Galgovu, nabavu vozila za dobrovoljna vatrogasna društva, viziju turističkog razvoja grada, planove za povećanje broja posjeta stranih turista Samoboru, aktualne rekonstrukcije gradskih prometnica i slično, prešlo se na dnevni red.

IZVJEŠĆA GRADSKIH PODUZEĆA, USTANOVA, INSTITUCIJA, SAVEZA I ZAJEDNICA

Nakon prihvaćanja godišnjeg izvješća o izvršenju lanjskog proračuna u visini od 220 milijuna kuna, uz 2 suzdržana glasa, pri čemu je gradski financijski pročelnik Željko Radovanić najavio i skori rebalans i povećanje ovogodišnjeg proračuna, prešlo se na izvješća o radu gradskih trgovačkih društava, ustanova, institucija, saveza i zajednica u 2015. godini.

5 (1024 x 768)

Osim “vatrogasnih”, sva su izvješća, nakon uvodnih obrazloženja direktora i ravnatelja, prihvaćena bez rasprave. Za rad Vatrogasne zajednice grada i Javne vatrogasne postrojbe, vijećnici Marinko Džepina (SDP) i Ivan Horvat (HSS) imali su riječi hvale. Založili su se i da se poradi na sprečavanju i kažnjavanju onih koji ne razmišljajući o mogućim posljedicama uzurpiraju požarne putove, a iskoristili su i priliku pa pitali izvjestitelje, predsjednika i zapovjednika Vatrogasne zajednice Željka Koščicu i Mladena Žitkovića, u kakvom su stanju šumski putovi koje vatrogasci koriste prilikom intervencija.

8 (1024 x 768)

Bez obrazloženja s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća skinuta je točka o prijedlogu odluke o držanju životinja na području grada Samobora.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.