2 milijuna kuna za energetsku učinkovitost zgrada javne namjene

24. svibnja 2016.
Komentari isključeni
692 Pregleda

Zagrebačka županija dodijelit će 2 milijuna kuna nepovratnih financijskih sredstva gradovima i općinama na svom području za poticanje rekonstrukcije postojećih objekata javne namjene sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti. Projekt se provodi u sklopu strategije povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u gradovima i općinama Zagrebačke županije u cilju očuvanja okoliša i smanjenja potrošnje fosilnih goriva.

Zgrade javne namjene u smislu ovog javnog poziva su zgrade javnog sektora u kojima se pružaju usluge velikom broju ljudi poput zgrada državnih upravnih i drugih tijela, tijela lokalne i regionalne samouprave, zgrada za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, zgrada za više obrazovanje, zgrada za stanovanje zajednica, zgrada sportskih udruga i organizacija, zgrada kulturnih namjena poput kina, kazališta i muzeja, te zgrada bolnica i drugih ustanova namijenjenih zdravstveno-socijalnoj i rehabilitacijskoj svrsi.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da se jave na natječaj najkasnije do 1. prosinca ove godine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.