“Zdravo i fino” – za prste polizat!

23. svibnja 2016.
Komentari isključeni
814 Pregleda

Na Dječjem odjelu samoborske Gradske knjižnice jutros je predstavljen projekt “Zdravo i fino”. Na praktičnoj radionici pripremala se hrana za prste polizat, a pratila su je, uz dječju kuharicu Snježane Krpes, i predavanja o ukusnoj i zdravoj prehrani.

2 (1024 x 768)

Kako bi se i sami uvjerili da zdrava jela mogu biti i fina, učenici Osnovne škole Bogumila Tonija sudjelovali su u pripremi zdravih sendviča i koktela, u kojima su koristili svježe i zanimljive namirnice. Samoborski učenici pokazali su zavidnu razinu znanja o zdravoj prehrani, a većina njih već je i kušala namirnice poput klica, slanutka, sezama, rižinog mlijeka.

Sendviči koje su sami napravili bili su osobito ukusni, a u njima su uživale i knjižničarke, njihova učiteljica te gošće iz Saveza društva naša djeca i Zaboka.

3 (1024 x 768)

Program su organizirali samoborski Koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, Gradska knjižnica Samobor, Savez DND-a Hrvatske i Društvo Naša djeca Zabok.

4 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.