U srijedu bez prometa u središtu Samobora

23. svibnja 2016.
Komentari isključeni
858 Pregleda

Trčanje se vraća u središte Samobora, a ove godine tradicionalna 55. Noćna utrka Grada Samobora ,održat će se u srijedu, 25. svibnja sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava.

U rekordnom roku popunjene su prijave na 5 i 10 kilometara, a glavnoj utrci koja počinje u 19:00 sati prethodi utrka školaraca u 18:00 sati. Trči se samim centrom Samobora, kako bi trkači mogli uživati u dinamičnoj atmosferi i zanimljivom okruženju. Poduzete su sve mjere kako bi se postigla najviša razina sigurnosti prometa i trkača, no na žalost, ovako veliku utrku, koja je privukla izuzetnu pozornost, nemoguće je organizirati bez zatvaranja prometa. Upravo iz tog razloga odabrana je srijeda, uoči blagdana Tijelova, koji je neradni dan.

Organizatori mole građane za strpljenje i razumijevanje, kako bismo naš grad prikazali u najboljem svjetlu, koristeći njegov izniman sportski potencijal.

Za promet će u srijedu, 25. svibnja, od 17:30 do 21:00 sat biti zatvorene slijedeće ulice i trgovi:

Trg kralja Tomislava, Ulica F.Livadića, Perkovčeva ulica, Ulica Svete Ane od Trga kralja Tomislava do ulice F.Liszta, Jurjevska ulica, Šmidhenova ulica od Trga kralja Tomislava do Obrtničke ulice, Kleščićeva ulica, Milakovićeva ulica, Langova ulica, Mlinska ulica od Perkovčeve do Ulice F.Ivanščaka , Zagrebačka ulica od Žumberačke do Perkovčeve ulice, Ulica F.Ivanščaka od Perkovčeve do Kompareove ulice, Svetonedjeljska ulica od Mirnovečke do Perkovčeve ulice, Dalmatinska ulica od Perkovčeve ulice do Žumberačke ulice, Ulica Josipa Vanjeka od Perkovčeve ulice do ulice Bogumila Tonija, Ulica Božidara Adžije od Žumberačke ulice do Perkovčeve ulice, Ulica Grič, Mirnovečka ulica od Svetonedeljske do Gundulićeve ullice, Ulica Vlade Gotovca, Ulica Željka Kovačića, Ulica Vladka Mačeka, Ulica Tina Ujevića od Mirnovečke do Klaićeve ulice, Klaićeva ulica od ul.T.Ujevića do ul.M.Zjalića, Ulica Milana Zjalića od Klaićeve do ul.Giznik, Ulica Giznik, Oreškovićeva ulica, Samostanska ulica od Oreškovićeve do Ul.Vladimira Nazora, Ulica Vladimira Nazora.

Pozivaju se svi sugrađani da koriste neka od gradskih parkirališta i da prošeću do glavnog gradskog trga kako bi podržali trkače i osjetili dinamičnu atmosferu velike sportske manifestacije.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.