Stripom do bolje komunikacije s osobama oštećena sluha

23. svibnja 2016.
Komentari isključeni
623 Pregleda

I Udruga gluhih i nagluhih osoba Zagrebačke županije sa sjedištem u Samoboru, od danas do srijede između 10 i 15 sati ima otvarena vrata svojih podrumskih prostorija unutar Doma umirovljenika u Kompareovoj ulici. Tamo se može razgledati edukativna  izložba na kojoj su naročito dojmljivi stripovi koji govore o tome kako se približiti osobi oštećena sluha i kako komunicirati s njom.

3 (1024 x 768)

4 (1024 x 768)

Uz izložbu, članovi i vodstvo udruge priredili su prezentaciju svog rada, promociju volonterizma i kreativne radionice.

2 (1024 x 768)

Ova udruga djeluje već 18 godina i svojim se radom uspjela izboriti za mnoga prava gluhih i nagluhih osoba. Trenutno zapošljava dvije osobe, stručne komunikacijske posrednike – tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih. Osim službeno zaposlenih osoba, Udruga ima veći broj volontera koji niz godina svojim volonterstvom pridonose jačanju kapaciteta Udruge. Broj članova, od osnutka do danas postupno se stalno povećavao.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.