Od susreta i druženja do tematskih predavanja i zabavnih igraonica

23. svibnja 2016.
Komentari isključeni
824 Pregleda

Udruga osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje jutros je otvorila svoja vrata u sklopu bogatog trodnevnog programa druženja s članovima srodnih udruga na Danu otvorenih vrata koja će, osim danas, biti otvorena i sutra te u srijedu.

Danas su ugostili Klub invalida rada iz Zagreba čijim su članovima omogućili i razgledavanje Samobora.

3 (1024 x 768)

Sutra od 13 sati i 30 minuta Udruga će za svoje članove prirediti nekoliko kratkih, 15-minutnih predavanja koja će održati čelni ljudi samoborskih ustanova i institucija te drugi suradnici Udruge. Na temu “Isti, a različiti” govorit će ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija. O “Prilagodbi osnovne škole djeci s teškoćama u razvoju” kratko će predavanje održati ravnatelj Osnovne škole Milana Langa iz Bregane Igor Matijašić. “Prava i položaj osoba s invaliditetom i duševnim smetnjama” obrazložit će tajnica Udruge Petra Matijaščić Žugaj i tajnica Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan Daria Jagić, a o “Parodontologiji i oralnoj higijeni” govorit će Anita Matijaščić sa Stomatološke poliklinike Zagreb.

U srijedu u 10 sati održat će se dječja radionica i igraonica u suradnji s Dječjim vrtićem Izvor i djecom s invaliditetom.

2 (1024 x 768)

Da bi ugođaj na ovim danima bio potpun, simbolična otvorena vrata na ulazu u prostorije Udruge osoba s invaliditetom na Autobusnom kolodvoru u Samoboru, gdje se organiziraju sve ove aktivnosti, postavio je samoborski majstor-umjetnik Niko Barun uz asistenciju Darka Kupresa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.