Nova sportska dvorana u potpunosti gotova

23. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.093 Pregleda

Unutar ugovorenog roka završeni su svi radovi na izgradnji dvorane kod Osnovne škole Samobor. Tako će učenici konačno dobiti odgovarajuću dvoranu koju su čekale generacije polaznika ove škole.

dvorana_2 (1024 x 682)

Nekadašnja jednodijelna dvorana u potpunosti je srušena, budući da u vrlo lošem građevinskom stanju više nije udovoljavala sigurnosnim potrebama izvođenja nastave tjelesnog odgoja osnovnoškolske djece. Na njezinom mjestu izgrađena je nova dvodijelna dvorana dimenzija 600 četvornih metara s pratećim prostorijama površine oko 400 kvadrata. To obuhvaća dva bloka svlačionica s tuševima, dva kabineta za nastavnike sa sanitarnim prostorima, strojarnicom, prostorom za čistačice, prostorom za razglas i vatrodojavu te dva spremišta sportske opreme. Ukupna površina nove građevine je 1000 četvornih metara, a s postojećom školom povezana je toplim hodnikom.

dvorana_4 (1024 x 682)

Predstoje još samo radovi na uređenju okoliša, a učenici će već prvog dana nove školske godine moći koristiti novu dvoranu koja je u potpunosti opremljena za njihove potrebe.

dvorana_5 (1024 x 682)

Uz Grad Samobor, koji je osigurao 75 posto potrebnih sredstava, izgradnju nove dvorane, vrijedne više od 9 milijuna kuna, sufinancira Zagrebačka županija s 25 posto ukupne vrijednosti.

dvorana_6 (1024 x 682)

Osigurana su i decentralizirana sredstva za izgradnju školskih zgrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u iznosu od milijun i 158 tisuća kuna.

dvorana_7 (1024 x 682)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.