Prijateljstvo sa Škofljicom za povećanje investicijskog potencijala

20. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.843 Pregleda

Grad Sveta Nedelja od danas ima novog grada prijatelja, prvog izvan Hrvatske. To je slovenski gradić Škofljica, najpronatalitetnija slovenska sredina, čiji je gradonačelnik Ivan Jordan na poslijepodnevnoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Svete Nedelje, u povodu proslave Dana grada Svete Nedelje, sa svojim svetonedeljskim kolegom Dragom Prahinom potpisao povelju o prijateljstvu. Obojica su istaknula da je cilj ovog povezivanja ponajprije interesni, da bi se povećao investicijski potencijal koji se dobiva udruživanjem, naročito kada se radi o sredstvima Europske unije.

3 (1024 x 768)

4 (1024 x 768)

Na sjednici održanoj u predvorju nove sportske dvorane uz Područnu školu Rakitje, o razvoju i aktualnom trenutku svetonedeljske sredine govorili su njezin čelni čovjek Drago Prahin i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Vinovrški Pentek. -U posljednje vrijeme kod nas probleme nazivamo projektima, pa projekte moramo rješavati i završavati. Problemi u funkcioniranju nekih stvari, sve su to izazovi koji nas u principu drže aktivnima, mobiliziraju nas i daju nam energiju za daljnji napredak grada. Završavamo s gradnjom i opremanjem našeg kraja komunalnom infrastrukturom i okrećemo se izgradnji važnih objekata društvene namjene u skladu sa standardima ekologije i energetske učinkovitosti – rekao je Prahin.

11 (1024 x 768)

12 (1024 x 768)

Sve to potvrđeno je i promo filmom neobična scenarija u kojemu Drago Prahin i glumac i voditelj Darko Janeš obilaze Svetu Nedelju kao Dragec i Darkec, prenoseći svaki svoje dojmove i spoznaje o sredini.

9 (1024 x 768)

5 (1024 x 768)

Uime prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka sjednici je nazočio saborski zastupnik i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, a uime Grada Samobora predsjednik Gradskog vijeća Branimir Šiljak.

16 (1024 x 768)

17 (1024 x 768)

Sjednica je završila dodjelom gradskih zahvalnica, priznanja i nagrada, a najvišu od njih, Nagradu za životno djelo, primila je umirovljena učiteljica Lidija Šoln, koja je odgojila i poučavala mnoge generacije Svetonedeljčana.

15 (1024 x 768)

Nagrada Grada Svete Nedelje dodijeljena je Stjepanu Čakaniću, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Strmec, Nogometnog klubu Sloga SUZA Orešje, Stolnoteniskom klubu Sveta Nedelja-Novaki, Športskom ribolovnom društvu Štuka Strmec, Zajednici kulturno-umjetničkih udruga grada Svete Nedelje, Stevi Dabiću, Zvonku Marku i Martini Mičiji Palić.

14 (1024 x 768)

Zahvalnice Grada Svete Nedelje primili su: posmrtno Josip Raguž, Jasminka Banušić, Božidar Deak, Kyokushin karate klub Domenica, Željko Cvetković, Miroslav Ljubej, Ivan Lacković, Darko Hajtok, Judo klub Sakura, Oldtimer klub Stari kotači, Autokarting klub Sveta Nedelja, Zavičajno društvo Hrvatskog zagorja Zagorec, Školski učenički klub Žabac i Šahovski klub Sveta Nedelja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.