Najnovije

Svetonedeljska župa slavi svoju svetkovinu

19. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.170 Pregleda

Župa Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, u nedjelju slavi svoju župnu svetkovinu. Trodnevna priprava na temu “Milosrdni poput Oca” održava se od danas do subote.

Danas u 18 sati je klanjanje pred Presvetim, a svetu misu u 18.30 predslavi i propovijeda vlč. Dragutin Šengula, župnik u Tuhlju. Pjevanje animira župni zbor iz Tuhlja. Sutra u 18 sati je pobožnost, a svetu misu s homilijom slavit će od 18.30 domaći župnik, mr. Marijan Kušenić. Pjevanje predvodi župni zbor.

U subotu, 21. svibnja u 16 sati i 30 minuta također je pobožnost, a sveta misa je u 17 sati. Ovu euharistiju predslavi i propovijeda dr. Ivica Žižić, profesor liturgike u Splitu. Na misi pjeva zbor mladih i dječji zbor “Svetonedeljski anđeli”.

Na samu svetkovinu, u nedjelju, 22. svibnja, svete mise su u 8, 11 i 18.30. Središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodi dr. Ivica Žižić. U ovoj misi ovogodišnji prvopričesnici, u pratnji roditelja, sudjeluju obučeni u bijele haljine.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.