Najnovije

Sajam mogućnosti za odabir aktivnosti i prevenciju ovisnosti

19. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.127 Pregleda

Vanjske terene kod Sportske dvorane Samobor jutros je ispunilo oko 700 učenika četvrtih i šestih razreda samoborskih osnovnih škola na još jednom Sajmu mogućnosti, koji im je kroz zabavu, igru i natjecanja trebao približiti rad javnih službi u gradu, ustanova i institucija, sportskih klubova, udruga tehničke kulture, kulturno-umjetničkih društva, socijalnih udruga te vjerskih i drugih zajednica.

6 (1024 x 768)

20 (1024 x 768)

Sajam su i ove godine organizirali Policijska uprava zagrebačka preko svoje samoborske postaje, Grad Samobor i Vijeće za prevenciju Grada Samobora. Cilj Sajma je poticanja učenika na uključivanje u izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, ponajprije onih koji se još ne bave ni jednom od pruženih mogućnosti. Uz razgledavanje štandova, dvosatne praktične prezentacije raznih aktivnosti učenicima su otvorile vidike u što bi se, gdje, kada i kako mogli uključiti. Sajam mogućnosti dio je programa “Svi možemo zajedno”, sa svrhom prevencije ovisnosti, pa mu je osnovni cilj mlade s ulice usmjeriti u neku korisnu djelatnost.

14 (1024 x 768)

4 (1024 x 740)

Sajam mogućnosti svečano je otvorio pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, nazočnima se obratio zamjenik načelnika Policijske postaje Samobor Vid Noršić, a kroz prezentacijski program vodio je Mislav Maroević. I na ovom se sajmu vidjelo kako Grad Samobor u organizacijskom smislu postiže visoke standarde prateći rad oko 120 udruga, među kojima je više od polovice sportskih. Sajam je završio proglašenjem i nagrađivanjem pobjednika u atletskoj utrci na 60 metara i na malonogometnom turniru te izvlačenjem dobitnika u nagradnoj igri “Pronađi me”. Nagrade su osigurale gradske ustanove i institucije u kulturi i sportu.

23 (1024 x 768)

25 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.