Najnovije

Državna svečanost za Eko-škole

19. svibnja 2016.
Komentari isključeni
650 Pregleda

Proteklog je tjedna u Zagrebu održana Državna svečanost Eko-škola na kojoj je promovirana 16. generacija međunarodnih Eko-škola iz Hrvatske. Međunarodne Eko-škole, kao program Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, utemeljene su 1981. godine pri Vijeću Europe, a u Republici Hrvatskoj od 1997. godine projekt uspješno provodi Udruga Lijepa naša. U njemu sudjeluje više od 200 škola, vrtića i učeničkih domova iz Hrvatske.

Na svečanosti je 6 generacija obnovilo status međunarodne Eko-škole, pri čemu deseta generacija prelazi u brončani status, osma u srebrni status, šesta u zlatni, a druga generacija u dijamantni status međunarodne Eko-škole. Na ovogodišnjoj državnoj svečanosti s područja Zagrebačke županije promoviran je i status samoborskih vrtića. Iz 12. generacije drugi put status Eko-škole potvrđuju Dječji vrtić Izvor, a iz 14. generacije prvi put status Eko-škole obnavljaju dječji vrtići Grigor Vitez i Osmjeh. Svečanost podizanja Zelene zastave vrtići su dužni provesti na svojim lokacijama najkasnije do 30. lipnja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.