Gradsko priznanje i nagrada Rudarima za povijesni uspjeh

17. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.281 Pregleda

Priznanje povijesnom uspjehu Rukometnog kluba Rudar, koji je postao novim premierligašem, odali su danas i gradski dužnosnici, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec i resorni gradski pročelnik Juro Horvat te tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek na prijemu u Gradskoj vijećnici. Predstavnici Rudara na prijemu bili su predsjednica kluba Snježana Hofer, nekad isto rukometašica, trener i sportski direktor i strateg kluba Darijo Gaća te nekolicina igrača predvođena kapetanom Petrom Freslom. Ostali nisu mogli doći zbog svojih radnih obaveza.

Uz čestitke “rudarima” na sjajnom rezultatu i uspjehu, Željko Stanec je rekao da vjeruje kako je tome pomogla i nova sportska dvorana u Rudama, koja je rukometašima osigurala optimalne uvjete za treniranje i odigravanje utakmica. -Naravno – dodao je Stanec – najvažniji su u svakom klubu ljudi, igrači i treneri, pa se nadam da ćete u ovoj top ligi ostati u istom kompaktnom sastavu što je nekad bitnije negoli se pojačati. Darijo Gaća je zahvalio na čestitkama i na tome što je ova gradska vlast prepoznala dobar potez svojih prethodnika te u rekordnom roku završila projekt gradnje sportske dvorane u Rudama. Podsjetio je potom na uspon Rudara od 2008. godine kada se igralo u trećoj ligi, pa na proboj kroz drugu ligu do najelitnijeg stupnja natjecanja u domaćem rukometu. -Ovaj uspjeh tim je veći jer smo ga postigli s 13 domaćih igrača i sa svega 3 pridošlice – naglasio je Gaća – ne zaboravivši napomenuti da RK Rudar ne čini samo prva momčad već i veliki pogon mlađih kategorija čiji su rezultati također na zavidnoj razini. -Već sada u tim kategorijama igra 15-20 igrača koji kucaju na vrata seniorskog sastava – dodao je Darijo Gaća – zaključivši kako očekuje da, unatoč nekim najavama odlaska, svi sadašnji prvotimci ostanu na okupu te da Rudar, uz eventualno jedno jako pojačanje, postane korektan premierligaš.

3 (1024 x 768)

Snježana Hofer je izrazila želju da Rudar, kao novi premierligaš, bude negdje u sredini prvenstvene ljestvice te zahvalila svim igračima i stručnom vodstvu kluba na uloženom trudu, a roditeljima mlađih igrača na velikoj i nesebičnoj pomoći u radu kluba. Kapetan momčadi Petar Hofer, koji razmišlja o prestanku karijere, istaknuo je da momčad još nije ni svjesna veličine uspjeha koji je postigla, a jedan od pridošlih među “rudare”, Tomislav Brnas, rekao je da je tek sada pred svima veliki izazov, no, smatra on, s dosadašnjom organizacijom u klubu i postupnim osloncem na mlađe snage, i to će biti prevladano.

4 (1024 x 768)

Marijana Radek prisjetila se izjava sa svečanosti proglašenja najboljih samoborskih sportaša kojima je posvjedočeno da snagu Rudara čini snaga i zajedništvo kolektiva, a Juro Horvat rekao kako ne sumnja da će Rudar nastaviti dobro i kvalitetno raditi sa svim uzrastima te graditi nove uspjehe. Mala pomoć u tome bit će im i posebna novčana nagrada Grada, u skladu s Pravilnikom o nagrađivanju, u visini od 10 tisuća kuna.

5 (1024 x 768)

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec potom je uručio priznanje za klub predsjednici Rudara Snježani Hofer, a ona njemu za gradonačelnika Krešu Beljaka rudarski dres s brojem 19.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.