Dolores Ćosić oborila osobni i državni rekord u višeboju

16. svibnja 2016.
Komentari isključeni
593 Pregleda

Na državnom prvenstvu u višeboju, održanom proteklog vikenda u Čakovcu, samoborska atletičarska Dolores Ćosić nastupila je u konkurenciji mladih juniorki do 17 godina te srušila osobni ujedno i državni rekord od prošle godine koji je iznosio 4.546 bodova.

Uz to cilj natjecanja bio je uloviti normu za europsko prvenstvo koje će se održati u Gruziji.

Dolores je u dva kišovita i vjetrovita dana pokazala zavidan napredak u tehničko-kondicijskim sposobnostima naspram prošle godine. Pokazala je i mentalnu spremnost u višeboju koji se sastoji od 7 zahtjevnih disciplina. Granice na ovom natjecanju pomaknute su za nekoliko metara. Tako je koplje odletilo gotovo 11 m dalje nego prošle godine, a kugla za 2.5m.

Napredak se vidi i u ostalim disciplinama. Na kraju dva dana zbrojeni su bodovi. Suci su podvukli saldo na 4.945 bodova sto je državni rekord za gotovo 400 bodova i norma za europsko prvenstvo mladih juniorki u Gruziji ove godine. Ta magična linija preskočena je za 145 bodova na što je vrlo ponosan trener Ivan Kožul, koji ovim putem zahvaljuje timu trenera iz Atletskog kluba Dinamo, fizioterapeuta, nutricionista i mentalnim trenerima čija je stručnost i angažman pomogao da učvrste temelje iz kojih je na treninzima bilo puno lakše nastaviti graditi ovu lijepu sportsku priču.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.