Učenici iz Bregane na terenskoj nastavi u Vukovaru

14. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.303 Pregleda

Učenici osmih razreda OŠ Milana Langa iz Bregane u pratnji svojih razrednika, učiteljica povijesti i ravnatelja škole odradili su dvodnevnu terensku nastavu u gradu heroju – Vukovaru.

3 (757 x 568)

Riječ je o projektu koji provodi javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, a čiji je cilj učenje o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Učenici su slušali predavanja o Domovinskom ratu od samih sudionika obrane Vukovara, obišli sva mjesta sjećanja vezana uz Domovinski rat (Memorijalno groblje, Trpinjsku cestu, Ovčaru, bolnicu…), a posjetili su i Gradski muzej Vukovar te Muzej vučedolske kulture.

Na kraju su predstavnici osmaša (Patricija Vegel i Dino Beribak) sudjelovali u kvizu znanja vezanom uz Vukovar te osvojili 2. mjesto.

7 (757 x 568)

Strašne slike razaranja grada i herojski napori branitelja koji su se suprostavili znatno nadmoćnijem agresoru još su jednom ukazali na istinsku činjenicu – da se nikad ne ponovi, ali i nikad ne zaboravi…

Igor Matijašić

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.