Otvara se 12. samoborski jazz festival

13. svibnja 2016.
Komentari isključeni
929 Pregleda

Sutra, u subotu, 14. svibnja, počinje 12. izdanje Jazz festivala u Samoboru, čiji je idejni začetnik agilni tajnik Gradske glazbe Samobor Dubravko Mihalinec.

Na svečanom otvorenju u Havana baru na Trgu kralja Tomislava moći će se uživati u koncertiranju dueta BOW vs Plectrum, koji čine Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. Glazba koju ovaj duo izvodi kombinira mnoge glazbene stilove, ali je ipak svoje temelje našla u etno glazbi šire balkanske i panonske regije te suvremenog jazza. U originalnim kompozicijama koje skladaju i Hojsak i Novosel isprepleću se razni folklorni motivi i nepravilni ritmovi karakteristični za glazbu odakle dolaze, harmonijski jezik suvremenog jazza i virtuozne improvizacije u kojima pokazuju puni potencijal svojih instrumenata.

Nastup ovih glazbenika počinje u 21 sat i 30 minuta.

JFS_2016_fb_plakat (1024 x 1436)

Program ovogodišnjeg Jazz festivala nastavlja se i sljedeći vikend, a završni programi su 27., 28. i 29. svibnja.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.