Čarolija iz Bilogore

13. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.163 Pregleda

Princ Glođan, Biljkos Uzvišeni, Coprnica, Vile Pasjeg zuba, Mici, Mrakači i još puno drevnih bilogorskih bića, danas su u Odjelu za djecu i mlade samoborske knjižnice, zajedno s njihovom autoricom Romanom Kovačić, ilustratorom Miroslavom Vinceljom i učenicima osnovne škole Veliko Trojsvo, prikazali ulomke iz knjige Bilogorska čarolija.

2 (1024 x 768)

“Prinčeva staza” prva je ilustrirana bajka u planiranom serijalu pod imenom “Bilogorska čarolija”. Riječ je o bajkovitoj priči autorice Romane Kovačić, čija se radnja odvija na Bilogori. Na njoj žive već spomenuta drevna bilogorska mitološka bića pod imenom “danje”. Romana Kovačić napisala je ovu bajku jer je željela stvoriti nešto autentično i bilogorsko za sve one koji vole bajke, koji sanjaju i vjeruju u nemoguće.

5 (1024 x 768)

U bajku su uključene i “Svijetle pruge”, galerija drvenih skulptura na otvorenom. U bajci se pjevaju pjesmice, postavljaju zagonetke i nižu brojalice koje od davnina postoje na dječjoj Bilogori, a upotrijebljen je i tajni dječji jezik za brzalice-čaralice.

4 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.