Za prve plesne korake…

10. svibnja 2016.
Komentari isključeni
690 Pregleda

U finalnom natjecanju 13. Treps festivala, održanog u nedjelju, 8. svibnja u Centru za kulturu Trešnjevka voditeljici Sanji Krapinec Barbaro i Udruzi Balans-Code uručena je nagrada stručnog žirija „”Za prve plesne korake”, za najkvalitetniji rad s predškolskim uzrastom. Nagrada je rezultat dugogodišnjeg pedagoškog iskustva voditeljice u radu s djecom i mladima te kontinuiranog i predanog rada Udruge Balans-Code.

U velikoj konkurenciji 88 plesnih skupina iz 26 hrvatskih gradova i više od dvije tisuće plesačica i plesača, osamnaest malih balerina starije predškolske skupine Udruge Balans-Code osvojile su žiri svojom pojavom i izvedbom koreografije u klasičnom plesnom izričaju.

Finalno natjecanje, u kojem su “balansice” nastupale, predstavlja presjek najkvalitetnijih plesnih izvedbi na razini cijele Hrvatske, koje su odabrane tijekom travnja na Susretima plesnih skupina , temeljem originalnosti i kreativnosti, primjerenosti koreografije i kostima, te izvedbe i izražajnosti plesača s obzirom na prijavljeni plesni izraz i dobnu kategoriju.

“Trisch-trasch polka” naziv je plesne koreografije kojom su članice predškolske ritmičke skupine osvojile nagradu “Za prve plesne korake”. U koreografiji plešu Jelena Vuga, Ema Žalac, Lana Kukolja, Lana Vidović, Lorena Šurbek, Sara Leskovar Avdić, Nika Medžiković, Ema Mavračić, Petra Franc, Luna Zec, Lucija Brković, Pia Širanović, Lena Sokolić, Mia Filipović, Rea Jarnjević, Magdalena Medved, Ana Lena i Klea Kleščić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.