Hrvatska preko Francuske i Ane Lenard do finala Prvanstva Europe

6. svibnja 2016.
Komentari isključeni
935 Pregleda

Današnjom pobjedom nad domaćinom, Francuskom, u ekipnom dijelu natjecanja na 51. Prvenstvu Europe u karatetu, naše su djevojke Ana-Marija Bujas Čelan, Azra Saleš, Ivona Tubić i Ana Lenard, plasirale u finale gdje brane naslov prvakinja Europe osvojen lani u Istanbulu. Hrvatska je u polufinalu pomela Francuskinje usred njihove domovine s 2:0 na prve dvije ploče. Ana Lenard otvara polufinalni meč fenomenalnom pobjedom od 3:0, da bi na drugoj ploči Ivona Tubić stavila točku na “i” i poslala Francusku u repasaž i borbu za broncu. Azra Saleš na trećoj ploči nije ni morala izaći na tatami.

8 (1024 x 1024)

Cure – vi ste naše kraljice. Kapa do poda. Ušle ste u povijest iako je još pred vama svijetla budućnost.

Finale protiv Azerbajdžanki je u nedjelju poslijepodne.

Do polufinala Hrvatice su stigle nakon pobjeda nad BIH, Švedskom i Švicarskom. Ana Lenard je u svim današnjim borbama svladala svoje protivnice.

9 (1024 x 1024)

Djevojke sa svojim izbornikom Dragutinom Galinom

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.