Preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože

5. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.129 Pregleda

Zagrebačka županija i u 2016. godini financirat će s 50 tisuća kuna preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože. Program provode dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije. U Samoboru će se pregled obavljati u ljekarni na Trgu kralja Tomislava, u utorak, 17. svibnja, uz telefonsku rezervaciju termina na 33 60 217. U Svetoj Nedelji pregled će biti također u utorak, ali 24. svibnja, u ljekarni u Ulici Ribnjak, a rezervacije termina moguće su na 33 24 228.

Ovaj program Zagrebačka županija provodi treću godinu uzastopno, a zanimanje stanovnika Županije je iznimno veliko. Tako su prošle godine obavljena 424 pregleda kože dermatoskopom, a u 2014. godini 582 pregleda. Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.