DVD Samobor obilježio Florijanovo

5. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.322 Pregleda

I samoborski vatrogasci obilježili su jučer Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svog zaštitnika, svetog Florijana. Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor tom je prigodom na samoborskom groblju zapalilo svijeće za sve preminule vatrogasce te obišlo grobove značajnih samoborskih vatrogasaca, preminulih članova, Bogumila Tonija i Vladimira Domina starijeg.

3 (1024 x 768)

Uslijedila je sveta misa za sve vatrogasce i njihove obitelji u kapeli svetog Mihalja, u kojoj se nalazi i kip svetog Florijana, koji je DVD Samobor crkvi darovao još 1927. godine, a potom i prigodni domjenak u Vatrogasnom domu.

5 (1024 x 768)

Na Dan vatrogasaca treba se podsjetiti nesebičnog rada vatrogasaca jer kada svi bježe od požara, oni jure u vatru, spašavajući ljude i njihovu imovinu, izlažući se pritom životnoj opasnosti.

4 (1024 x 1365)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.