Najnovije
Sustav Civilne zaštite dobiva na značaju (25. veljače 2020. 12:11)
Adrianov doprinos bronci (25. veljače 2020. 10:14)
Isključenja struje 26. i 27. veljače (25. veljače 2020. 10:03)
Novo radno vrijeme blagajne Komunalca (25. veljače 2020. 10:02)
Od dječjeg fašnika preko SURLE do Bunkera (24. veljače 2020. 14:29)
Finale 194. Samoborskog fašnika! (24. veljače 2020. 14:13)
Nove medalje za mlade šahiste (24. veljače 2020. 11:45)
Iz Labina sa 6 medalja (24. veljače 2020. 11:22)
Dvostruko slavlje za Nevu Gojković (24. veljače 2020. 10:21)

Vatrogasci i gradska uprava – primjer uspješne suradnje!

4. svibnja 2016.
Komentari isključeni
787 Pregleda

Međunarodni je dan vatrogasaca i blagdan njihovog zaštitnika svetog Florijana. Tim je povodom zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, zajedno sa suradnicima, u samoborskoj gradskoj vijećnici primio predstavnike samoborskih vatrogasaca predvođene predsjednikom Vatrogasne zajednice, Željkom Košćicom i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe, Mladenom Žitkovićem.

Željko Stanec u ime gradske uprave čestitao je vatrogascima njihov dan rekavši kako je ponosan na sve ono što rade, istaknuvši kako su jedna od najorganiziranijih zajednica koje sudjeluju u životu Samobora, što se pokazalo u vrijeme poplava, a uz to i svaku uloženu kunu iskoriste na najbolji mogući način.

Također je istaknuo kako će Grad i dalje ulagati u vatrogastvo na području Samobora, a dodatni motiv za rad vatrogascima sigurno će biti i preseljenje Javne vatrogasne postrojbe iz Stražničke ulice ulice u puno adekvatniji prostor na područje nekadašnje vojarne Taborec, što bi trebalo biti realizirano do kraja ove godine.

Vatrogasci su gradskim predstavnicima zahvalili na lijepim željama te na svim dosadašnjim ulaganjima istaknuvši kako Grad Samobor u opremu, vozila i sve ostalo potrebno više ulaže negoli je to zakonom predviđeno. Rekli su kako će i dalje davati sve od sebe da građani Samobora i njihova imovina budu sigurni.

Ono što vatrogascima od opreme nedostaje to su auto ljestve i nova cisterna za vodu, što iziskuje više milijunska ulaganja, a prema riječima dogradonačelnika Staneca, gradska uprava će se u narednim godinama, bude li i dalje na vlasti, nakon idućih lokalnih izbora, pobrinuti da im i to osigura.

Željko Stanec izrazio je i zadovoljstvo što se na samoborskom području puno mladih uključuje u rad DVD-a, što ukazuje na svjetlu budućnost ove plemenite profesije u našem gradu.

Predsjednik DVD-a Otok, Marijan Telišman ukazao je na problem neispravnih hidranata na područjima na kojima djeluju Dobrovoljna vatrogasna društva. Rekao je kako su napravili popis neispravnih hidranata te ga sa zamolbom da se taj problem riješi uputili u Zagrebački holding tj. samoborsku podružnicu Vodoopskrbe i odvodnje, no nisu dobili nikakav odgovor, a hidranti su i dalje neispravni.

Dogradonačelnik Stanec obećao je da će u ime Grada poslati zamolbu da nadležni što prije riješe problem neispravnih hidranata na području Samobora.

Vatrogasci su najavili da će 15. svibnja u Bobovici, na čijem području djeluje Dobrovoljno vatrogasno društvo Bobovica, koje slavi 60. godina djelovanja, održati pokaznu vježbu. Tom će prilikom demonstrirati kako vatrogasci djeluju u slučaju teže prometne nesreće s više sudionika.

Za iduću su godinu na Trgu kralja Tomislava najavili javno predstavljanje ljudstva i vatrogasne opreme, a kako bi se i građani pobliže upoznali s njihovim radom.

Na kraju današnjeg susreta obje su strane iskazale zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja će vjeruju i u buduće biti na zavidnom nivou.

Više o vatrogastvu na području Samobora govorimo u današnjem Epicentru, od 17:30 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.