Pavao Lacković prima priznanje za vatrogasca godine iz ruku gradonačelnika Drage Prahina

Pavao Lacković vatrogasac godine u Svetoj Nedelji!

4. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.073 Pregleda

Danas u 17 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje gradonačelnik Drago Prahin je svečano primio svetonedeljske vatrogasce povodom Dana svetog Florijana (Međunarodnog dana vatrogasaca).

U ime Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje prijemu su nazočili predsjednik Mario Švigir, i zapovjednik Nevenko Čižmešija, a uz njih i po nekoliko članova svakog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (Sveta Nedelja, Strmec, Rakitje i Kerestinec). U pratnji gradonačelnika Prahina bili su njegovi zamjenici Damir Halužan i Ivica Pavlić, te pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Svete Nedelje, Biserka Delač.

Na svečanom prijemu gradonačelnik je uručio i priznanje za Vatrogasca godine, odnosno za 2015. godinu. Tom se titulom okitio Pavao Lacković, koji je svojom požrtvovnošću spasio druge vatrogasce nastradale prilikom prevrtanja vatrogasne ljestve. Nesreća se dogodila 13. siječnja 2015. godine na autocesti A1 kod Skradina, kada se prevrnulo vatrogasno vozilo DVD-a Hvar, a vatrogasac Pavao Lacković, našavši se u tom trenutku na mjestu nesreće, nesebično je priskočio u pomoć i spasio kolege vatrogasce.

Gradonačelnik Prahin je vatrogascima čestitao i blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, istaknuvši kako smatra da vatrogasci obavljaju odličan posao, uz veliku hrabrost i predanost, te dodao kako je zadatak gradske uprave omogućiti vatrogascima što lakši i jednostavniji posao, dok se od njih očekuje da uvijek budu spremni. Poželio im je što manje intervencija u budućem razdoblju, jer bi to bio znak velikog truda uloženog u prevenciju. Također je najavio rekonstrukcije vatrogasnih domova, kao i nabavku novih vozila, u ovoj godini.

Svetonedeljski vatrogasci na današnjem prijemu kod gradonačelnika Drage Prahina

Svetonedeljski vatrogasci na današnjem prijemu kod gradonačelnika Drage Prahina

U ime okupljenih članova Vatrogasne zajednice i svih DVD-a zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Švigir, rekavši da vatrogasci rade po principu dobrog gospodara i paze kako se troše sredstva. Također je, kao i prethodne godine, pohvalio inicijativu Grada Svete Nedelje o zapošljavanju tri vatrogasca (za sada na određeno vrijeme) čime su se osigurali izlasci na intervencije, kao i ulaganje Grada u nabavku potrebne opreme. Prisutne je pozdravio i zapovjednik Vatrogasne zajednice, Nevenko Čižmešija, također čestitavši svim svetonedeljskim vatrogascima na požrtvovnosti i predanosti u radu.

Svetonedeljski vatrogasci su se po završetku svečanog prijema uputili na svečanu misu u crkvu Blaženog srca Isusova (Samostan sestara Karmelićnki) u Strmcu.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.