Prvosvibanjske proslave u gradu

1. svibnja 2016.
Komentari isključeni
950 Pregleda

Na dvjema gradskim lokacijama danas su naši sugrađani mogli obilježiti Međunarodni praznik rada uz druženje i ukusan zalogaj. Oko 600 porcija svinjeće-junećeg finog gulaša pripremila je Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke za stanovnike Južnog naselja i druge građane Samobora, prema tradiciji, u parku između tamošnjih zgrada. Podjela je, unatoč kišnom i ružnom vremenu, počela u 10 sati i potrajala nekoliko sati. Osiguran je i kompletno natkriveni šator, pa se u gulašu moglo uživati na suhom. Ekipa je bila dobro raspoložena i raspjevana.

3 (1024 x 768)

4 (1024 x 768)

Nešto ranije, već oko 9 sati, s podjelom oko tisuću porcija prvosvibanjskog graha na Trgu Matice hrvatske ispred samoborskog kina počela je Gradska organizacija Socijaldemokratske partije Samobora. Uz podjelu graha i popratnog pića, SDP je, za sve koji su po kišnom vremenu došli na proslavu, pripremio i tradicionalne karanfile. Na jednom se štandu istovremeno potpisivala i peticija protiv povećanja cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja.

5 (1024 x 768)

6 (1024 x 768)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.