“Povratak korijenima” u Samoboru

1. svibnja 2016.
Komentari isključeni
1.015 Pregleda

Još jedna zanimljiva Erasmus+ razmjena mladih udruge Outward Bound Hrvatska u našem gradu završava sutra, a provodi se od 23. travnja. U Samoboru borave 24 sudionika iz Velike Britanije, Hrvatske, Češke i Makedonije.

2 (1024 x 768)

Back to the roots” ili u prijevodu “Povratak korijenima”, projekt je na kojem mladi uče o svim vrijednostima koje su se pomalo zaboravile. Uče o važnosti poznavanja resursa iz prirode, poznavanja bilja i njihovog korištenja u različite svrhe, uključujući medicinske, prehrambene itd. Tijekom cijelog programa naglasak je na učenju iz iskustva, koristeći neformalne metode kroz edukativne i sportske aktivnosti u prirodi.

3 (1024 x 576)

Skupina je provela 3 dana u predivnoj prirodi samoborske okolice. Posjetili su Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje, uz toplu dobrodošlicu u centru Slani Dol. Planinarili su, upoznavali se sa živim svijetom Parka, a iskustvo su nastavili kroz posjet rudniku Svete Barbare te posjet Botaničkom vrtu Suban. Iskušali su puno izazova, biciklirali i prešli Savu skelom, a ostalo je još i osmišljavanje vlastitih projekata inspiriranih iskustvom u Samoboru. Uz potporu grada Samobora, sudionici su se imali prigode upoznati s povijesnim znamenitostima Samobora uz lokalnog vodiča, posjetiti Samoborski muzej, a nisu propustili ni izložbu u Galeriji Prica “Hommage gradovima Europe” Marine Fernežir. “Back to the roots”, osmi je Erasmus+ projekt udruge Outward Bound Hrvatska u Samoboru, a motivirani podrškom lokalne zajednice, planiraju i nove programe u skoroj budućnosti.

Lana Novosel, voditeljica projekta

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.