Hvatanje plesnog ritma

1. svibnja 2016.
Komentari isključeni
881 Pregleda

Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono i e Twinning zajednica pokrenuli su ove godine projekt pod nazivom Uhvati ritam. Cilj projekta je obilježavanje Međunarodnog dana plesa u hrvatskim osnovnim školama kroz niz aktivnosti u kojima su bile povezane glazba i ples. Autorice projekta, učiteljice Adela Jadan, Petrunjela Krajačić i Sandra Vuk osmislile su niz aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici, njihovi roditelji, braća i sestre, učitelji i plesni pedagozi. Na taj način utjecalo se na senzibilizaciju javnog mišljenja o plesu kao načinu svakodnevnog vježbanja, ali i umjetničkog izražavanja. Projektu se pridružilo 40-ak učitelja iz 30-ak hrvatskih osnovnih škola.

2 (1024 x 576)

Učenici nižih razreda Osnovne škole Sveta Nedelja u petak su se tako razgibavali uz zumbu, uživali u plesnim koreografijama članica plesne skupine Balans Code te naučili osnove standardnih plesova poput engleskog i bečkog valcera. Za kraj plesnog dana učenici su u svojim razrednim odjelima poigrali popularnih plesnih igre poput Plesa sa stolicama, Hoki – Poki plesa, plesa s metlom i plesa s balonima.

3 (1024 x 576)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.