Kviz za “šestaše”

25. travnja 2016.
Komentari isključeni
1.022 Pregleda

Stotu godišnicu od tiskanja prvog izdanja “Priča iz davnina” Ivane Brlić Mažuranić danas su prigodnim kvizom u svojim prostorijama obilježili povijesni i književni odjeli samoborskog ogranka Matice hrvatske.

matica kviz 2 (1024 x 701)

U kvizu “Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica” sudjelovali su učenici šestih razreda osnovnih škola, a cilj je bio, između ostalog, na zanimljiv način popularizirati lektiru i čitanje – rekla je voditeljica povijesnog Ogranka Matice hrvatske u Samoboru Sandra Sinković.

matica kviz 3 (1024 x 535)

Najbolji su bili učenici Osnovne škole Samobor, a uz njih su sudjelovali i šestaši iz “bogumilca” i “langovci” iz Bregane. Svi su učenici dobili zahvalnice za sudjelovanje u kvizu te prigodne darove. Ideja je samoborskih matičara da se svake godine odabre jedna lektira i na tragu toga organizira ovakav kviz.

Anja Franić Modrić

Snimio: Željko Nemec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.