Prva samoborska “Ljubičasta biciklijada”

11. travnja 2016.
Komentari isključeni
1.149 Pregleda

Nakon tradicionalne zagrebačke “Ljubičaste biciklijade za podršku osobama oboljelima od epilepsije”, u subotu poslijepodne održana je i prva samoborska “Ljubičasta biciklijada”.

3 (1024 x 613)

4 (1024 x 768)

Unatoč lošem vremenu u akciji je sudjelovalo puno biciklista od kojih su neki potegnuli čak i iz Zagreba. Iako je ruta bila kratka, užim središtem Samobora, u 10-ak minuta vožnje sudionici su pokazali veliko srce potpore i razumijevanje za probleme sugrađana i svih ljudi koji boluju od epilepsije. Uvijek dobro raspoloženi volonteri udruge “Kad bi svi..”, dijelili su biciklistima i prolaznicima informativne letke, ljubičaste narukvice, bedževe i majice koje im je darovala Hrvatska udruga za epilepsiju, te ljubičasto cvijeće poklon rasadnika Ante Kodžomana iz Lekenika.

5 (1024 x 768)

6 (1024 x 575)

Organizatori najsrdačnije zahvaljuju svim prijateljima, sudionicima i donatorima, biciklističkim klubovima Šišmiš i Krpelj, portalu Biciklijade, policijskoj pratnji, slastičarnici Saramassi, tamburaškom orkestru Ferdo Livadić i Damiru Kelišu majstoru razglasa, Hostelu Samobor na posuđenim biciklima, Gradu Samoboru za štand na Trgu, te medijskim pokroviteljima Radio Samoboru i Radiju Sveta Nedelja. Posebnu zahvalu upućuju prof. dr. sc. Ivanu Bielenu i dr. Ani Piršić iz Hrvatske udruge za epilepsiju koji su od prvog dana srčano podržavali ovu inicijativu i vozili obje biciklijade.

7 (1024 x 575)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.