Zagreba Auto Show…onaj pravi!

6. travnja 2016.
Komentari isključeni
2.173 Pregleda

Nakon 8 godina stanke, jučer poslijepodne na zagrebačkom velesajmu je pod sloganom “Zagreb Auto Show…onaj pravi”, otvoren najveći sajam automobila i prateće industrije u ovom dijelu Europe. Do nedjelje, 10. travnja, na velesajamskim prostorima nastupa ukupno 440 izlagača iz 33 države. Njihovi štandovi su raspoređeni na čak 70 tisuća četvornih metara, u 14 paviljona i na otvorenom izložbenom prostoru.

Posjetitelje ZG Auto Showa očekuje 70 premijera, od čega 4 svjetske vicepremijere i 34 hrvatske premijere novih automobila. Tu su i četiri svjetske premijera gospodarskih vozila i 22 hrvatske premijere novih motocikala. Zastupljeno je 29 automobilskih marki, 35 marki motocikala i 17 marki gospodarskih vozila. Jedine veće marke koje ne nastupaju su Alfa Romeo, Fiat, Honda, Jeep i Subaru.

Po prvi put su na ovoj manifestaciji prisutni i hrvatski proizvođači Dok-ing iz Zagreba i Rimac automobili iz Svete Nedelje. Očekuje se da će Sajam obići oko 120 tisuća posjetitelja. Cijena ulaznice iznosi 35 kuna.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.