Fotografija preuzeta s facebooka Ivana Matića

Travanjski polumaratoni na Savi i u Orešju

3. travnja 2016.
Komentari isključeni
1.323 Pregleda

Zagrebački Ateltski klub Sljeme priprema “Savski Hendrix polumaraton”  i utrku “9zarez99”  oko jezera Orešje u Svetoj Nedelji.

Popularni “Hendrix”  trčat će se 9. travnja, a start utrke je u 11 sati.

Trči se 21.1 kilometar po nasipu i makadamu, točnije krug preko Jankomirskog i pješačkog mosta. Prijave za ovaj maraton su zatvorene, no zainteresirani se do 5. travnja još stignu prijaviti na utrku “PoKRENI”, preko pješačkog i mosta Slobode, u dužini od 5 kilometara. Prijave su moguće na stranicama AK Sljeme.

Foto: sceenshot www.sljeme.run

Foto: sceenshot www.sljeme.run

U pripremi je i utrka “9zarez99”  kojoj je suorganizator udruga “3D za lokalni razvoj”. U nedelju 24. travnja trčat će se oko jezera Orešje u Svetoj Nedelji.

Glavne discipline su utrka 9,99 kilometara (tri kruga oko jezera) i utrka 3,33 kilometra (jedan krug oko jezera).  Uz to organiziraju se i utrke za djecu u kategorijama predškolci, učenici 1. i 2. razreda trče 200 metara,  učenici 3. i 4. razreda 400 metara, učenici 5. i 6. razreda 600 metara, te učenici 7. i 8. razreda 800 metara. Za ove utrke prijave se primaju do 6. travnja.
Udruga 3D za lokalni razvoj je novoosnovana, ali vrlo aktivna udruga iz Svete Nedelje koja djelovanjem u područjima kulture, sporta, obrazovanja želi poboljšati kvalitetu života u svojoj sredini. Suorganizacijom utrke “9zarez99” nastoji ljubiteljima aktivnosti na otvorenom omogućiti upoznavanje sa zanimljivim odredištem između Zagreba i Samobora , i promovirati aktivan i zdrav život.

Ivan Matić predsjednik je udruge “3D za lokalni razvoj”, dotepenec u Svetu Nedelju i bivši košarkaš koji se zaljubio u trčanje. Osim toga Matić je i zaljubljenik u svetonedeljsku prirodu, posebice ono što jezero Orešje nudi trkačima. Kao redoviti posjetitelj utrka ku organizaciji AK Sljeme došao je na ideju da se zajedničkim snagama organizira utrka oko jezera Orešje.

Foto: screenshot www.sljeme.run

Foto: screenshot www.sljeme.run

 

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.