Fotografija preuzeta s portala www.raidaustralia.com

Legendarni spaček na ZG Auto-showu

3. travnja 2016.
Komentari isključeni
3.292 Pregleda

Na ovogodišnjem ZG Autoshow-u  koji se održava od 5. do 10. travnja na Zagrebačkom velesajmu članovi hrvatskog “2cv Citroen Kluba” će na štandu u paviljonu broj 11. (Kineski paviljon) , predstaviti svoje dosadašnje aktivnosti, i najaviti buduće projekte uz slogan: “2cv -way of life”.

Na posebno osmišljenom štandu biti će prezentiran originalni Citroen 2cv spaček Furgon iz 1971. koji je jedini predstavljao Hrvatsku na fantastično avanturističko-pustolovnom 2cv Raid Australia 2008. godine. 13.554 prijeđenih kilometara u 40 dana, kroz bespuća najvećim dijelom Zapadne Australije, je podvig koji  sasvim sigurno zaslužuje pozornost posjetitelja. Izlagači će pokušati dočarati ambijent kroz koji je prošao automobil, i kroz multimedijalnu prezentaciju samog događaja, uz aktere, članove našeg Kluba. (prezentaciju za novinare održava se 05. travnja u 16:30 sati).

Fotografija preuzeta s portala www.raidaustralia.com

Fotografija preuzeta s portala www.raidaustralia.com

Na ulazu u paviljon broj 11.  biti će izložena Citroen Dyane 6 koja je posjetila Sjevero-zapadnu Afriku u nekoliko navrata. Kroz cjelodnevni program na promotivnom štandu će se prikazivati tematski filmovi, fotografije sa susreta, prezentacije sa putovanja, te najave dolazećih aktivnosti. Vozila klupskih članova će sudjelovati u defileu oldtimera najavljenom za 09. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Posebno će na ZG Auto-showu članovi “”2cv Citroen kluba” najaviti:

» Dolazak 88 francuskih spačeka (220 ljudi) u Samobor 12. svibnja 2016. u sklopu 2cv Raid Dunav
» Tradicionalni susret hrvatskog 2cv kluba u Budinjaku-Parku Prirode Žumberak od 3. do 5. lipnja 2016.
» Sudjelovanje svojih članova i Kluba na ICCCR-u (Interanational Citroen Clubs Car Relly) u Nizozemskoj od
11. do 14. kolovoza 2016.
» Natjecanje ‘3 rivers 2cv Raida’ koje će se  održati u rujnu 2016., u okolici Siska.
»23. svjetski susret 2cv spačeka koji se priprema u Hrvatskoj 2019. godine kao kruna dosadašnjeg klupskog djelovanja, na kojem se očekuje oko 5 tisuća spačeka iz cijelog svijeta i oko 20 tisuća posjetitelja.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.