Zbogom mama Franjko!

31. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.746 Pregleda

Jučer je svoje drage, tople, uvijek znatiželjne i rijetko srdačne oči zauvijek sklopila naša poznata sugrađanka Danica Franjko, od milja zvana “mama Franjko”.

Kratka i teška bolest odvojila ju je od njenih najbližih u 76. godini života.

Neumorno vrijedna i uvijek nasmijana Danica redovito je sudjelovala u svim tradicionalnim manifestacijama u Samoboru i diljem naše županije, promovirajući drevne samoborske običaje, kulturu, ali i vrhunske proizvode svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva.

Pamtit ćemo je i po nezaboravnim nastupima na Samoborskom fašniku koji su svaki puta do suza nasmijali brojnu publiku, a ostat će nam u sjećanju kao rijetko dobra i plemenita duša, koja je uvijek znala i htjela pomoći mnogim nevoljnicima.

Mama Franjko odgojila je i dvoje krasne djece, kćerku Marinu diplomiranu psihologinju i utemelljiteljicu Dječjeg zbora Samoborček, te sina Ivicu doktora znanosti i dugogodišnjeg vodećeg servisera skija Ivice Kostelića.

Posljednji ispraćaj Danice Franjko bit će u petak, 1. travnja u 18 sati na Gradskom groblju u Otruševcu, a sveta misa zadušnica služit će se od 19 i 30 u župnoj crkvi Svete Anastazije u Samoboru.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.