Velika vrtna zabava povodom otvorenja Gradskih vrtova

31. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.134 Pregleda

U subotu, 2. travnja, na području nekadašnje vojarne Taborec svečano će biti otvoreni Gradski vrtovi. Naime Grad je putem natječaja građanima dodijelio 25 vrtnih parcela na kojima će moći saditi povrće, bobičasto voće, začinsko bilje i cvijeće, ali isključivo za vlastite potrebe.

Otvorenje Gradskih vrtova bit će popraćeno nizom zanimljivih događanja. Program će početi u 11 sati nastupom polaznika glazbene škole Ferdo Livadić, a potom će gradonačelnik Krešo Beljak uručiti vrijedne donacije predstavniku vrtlara te ugovore korisnicima. U programu će sudjelovati i djeca iz eko vrtića, vrtne radionice održat će profesorice s Agronomskog fakulteta, održat će se i kuharska radionica o tome kako pripremiti ukusna jela od svježeg povrća, a polaznici Ugostiteljske škole Samobor pod vodstvom svojih profesora pripremit će vrtni gulaš.

Bit će tu i razne druge delicije samoborskih obrtnika i poljoprivrednih gospodarstava. Bit će to svojevrsna najava Samoborskog proljetnog sajma i Salamijade, koji će se održati u dane vikenda, 16. i 17. travnja.

Uza sve to posjetitelji će moći uživati u vrtnoj zabavi i besplatnoj pivi, a u zabavnom dijelu programa nastupit će Marija Husar uz trio Roko Vušković i Samoborski Kvartet Saksofona.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.