Felix u Samoboru!

31. ožujka 2016.
Komentari isključeni
968 Pregleda

Brojni ljubitelji karikature okupili su se sinoć u maloj dvorani Galerije Prica na otvorenju izložbe Srećka Puntarića Felixa.

Govoreći o radu i uspjehu slavnog karikaturiste predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, Davorin Trgovčević rekao je kako je njegova međunarodna karijera počela još u 20-tim godinama prije nego se počeo baviti dnevno političkom karikaturom.

srecko3 (757 x 660)

Za svoj rad Srećko Puntarić dobio je niz priznanja i jedan je od najvećih i najznačajnijih karikaturista u hrvatskoj povijesti. Poznat je i po izdavačkoj djelatnosti,jer izdao je više knjiga karikatura nego svi hrvatski karikaturisti zajedno.

srecko2 (757 x 568)

Punih 20 godina u Zagrebu je vodio i Galeriju karikatura, koja je nažalost zbog nesretnih okolnosti zatvorena.

Svoj osvrt na rad Srećka Puntarića dao je i pjesnik Joža Prudeus, a autor se prisjetio kako je u Samoboru prvi puta izlagao 1990- te godine rekavši kako često dolazi u naš kraj jer planinari po Samoborskom gorju.

Kaže kako je karikatura traženje istine na duhovit način, a humor je najvažniji u komunikaciji s publikom. Srećko Puntarić živi karikaturu već 41 godinu, a dnevno političkom se bavi 24 godine.

Izložbu je otvorio predsjednik samoborskog Gradskog vijeća, Branimir Šiljak istaknuvši kako mu je drago da je ova izložba u Samobor donijela malo smijeha.

srecko4 (757 x 568)

Izložba “Felix u gostima” donosi presjek radova iz 90-ih godina, a razgledati je možete sve do 17. travnja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.