Samobor otvara Gradski vrt

30. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.004 Pregleda

Grad Samobor prepoznao je vrijednost projekta Urbanih vrtova te odlučio besplatno ustupiti 25 gredica na korištenje građanima. To je ujedno još jedan u nizu projekata obnove prostora bivše vojarne Taborec, kojem se daje novi društveni značaj.

Samoborski Gradski vrt svečano će biti otvoren u subotu, 2. travnja, u Gundulićevoj ulici, na prostoru bivše vojarne Taborec. Program počinje u 11 sati nastupom učenika Glazbene škole Ferdo Livadić, a nakon toga će gradonačelnik Krešo Beljak uručiti ugovore korisnicima gredica.

Svi zainteresirani posjetitelji moći će uživati i u zanimljivom programu, radionicama koje će voditi profesorice s Agronomskog fakulteta i gastro radionici „Iz vrta na stol“ koju vodi poznati kuhar Marko Jovanović, a u suradnji s učenicima Ugostiteljske škole pripremati će vrtni gulaš.
Posjetitelje očekuje i glazbeni program, u kojem nastupaju Ivana Husar, trio Roko Vušković i Samoborski kvartet saksofona.

Istom prigodom bit će najavljeni Samoborski proljetni sajam i Samoborska salamijada, a svi će posjetitelji moći kušati samoborske specijalitete, salame i aperitive, proizvode izlagača na dolazećem Sajmu.

Grad Samobor pokrenuo je projekt Urbanih vrtova kako bi građanima pružio mogućnost obrade zemljišta, i tako potaknuo svijest o zdravijem načinu života.

Druga značajka ovog projekta obnova je prostora bivše vojarne. Naime, Grad Samobor u posljednjih je nekoliko godina ,nekoć zapuštenu vojarnu, uredio društveno korisnim sadržajima. Tako je danas tamo najsuvremenije opremljena zgrada Policijske postaje, moderni dječji vrtić, zgrada Energometana i prostori udruga. Osim toga, za potrebe građana uređeni su sportski tereni – nogometno igralište, atletska staza, street workout park, a uskoro se kreće s uređenjem Centra za mlade i zgrade Javne vatrogasne postrojbe.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.