Proljetni sajam i Salamijada uljepšavaju travanj

30. ožujka 2016.
Komentari isključeni
1.357 Pregleda

Ovogodišnji 12. Samoborski proljetni sajam održat će se 16. i 17. travnja na Trgu kralja Tomislava, a 29. Samoborska salamijada u subotu, 16. travnja u Sportskoj dvorani Samobor s početkom u 20 sati.

Proljetni sajam će i ove godine predstaviti stare tradicijske zanate i običaje, etno baštinu, izvorne suvenire, robne marke Zagrebačke županije, autohtone samoborske proizvode i gastronomiju, te sve ono čime se grad Samobor oduvijek ponosio.

Sajam će biti obogaćen i dodatnim gastro sadržajima, uz prromociju zaboravljenih zanata i bogat zabavni program za najmlađe posjetitelje.

U subotu, 16. travnja, na novom trgu kod pošte održat će se 7. Festival samoborske češnofke, u organizaciji samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti, a u nedjelju 17. travnja Festival se nastavlja natjecanjem profesionalnih proizvođača samoborske češnofke.

Također, u nedjelju, 17. travnja organizira se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba i tom će prilikom svi posjetitelji moći kušati samoborske salame i vino.

Za vrijeme trajanja Proljetnog sajma posjetitelje će zabavljati samoborska Kulturno umjetnička društva, mažoretkinje i folklorni ansambli.

Mislav Maroević

Novinarstvom se aktivno počeo baviti 1976. u danas kultnom magazinu Svijet. Radijsku karijeru započinje 1978. godine na Radio Samoboru. Početkom devedesetih godina podiže obiteljsku tvrtku Matis, koja 2004. godine dobiva koncesiju Radio Samobora.

Komentari nisu dopušteni.